Причина неполадок і процес заміни амортизаторів автомобіля «БМВ»

За комфорт експлуатації машини відповідає одна зі складових ходової — амортизатор. Він призначений для пом'якшення кузовних коливань в процесі руху автомобіля по нерівних дорожнім покриттям. Амортизатор дає можливість автомобілю рухатися плавно і м'яко навіть по неякісній дорозі з ямками і нерівностями.

Пара пружин і амортизатор дозволяють автомобілю триматися плавно на ходу і створювати комфортний рух для пасажирів і водія. Такий тандем здатний гасити кузовні коливання і коливання коліс, при цьому зберігати контакт колеса з дорогою, роблячи ходової процес плавними при русі транспорту.

Види амортизаторів «БМВ»

Амортизатори випускають декількох типів. Вони можуть бути на газу, олії, газу та олії разом. Вони призначені для різних моделей транспорту в залежності від їх року випуску. При цьому власник авто може самостійно визначитися з видом амортизатора при його заміні.

Тип деталі безпосередньо впливає на хід машини, а саме його м'якість і плавність. Якщо ця деталь вийшла з ладу, то потрібен ремонт, подробиці про який можна дізнатися на сайті.

Наприклад, масляні амортизатори більш м'які, ніж газові. А газомаслянние деталі є золотою серединою, тому дуже популярні.

Коли потрібна заміна амортизатора «БМВ»

Згідно зі статистикою і практиці водіїв, амортизатор може тривалий період часу виконувати свої безпосередні обов'язки. Скорочення терміну експлуатації відбувається в зв'язку з їздою по нерівних дорогах. Це призводить до швидкого зносу запчастин в ходовій транспорту. У зв'язку з цим амортизатор починає потроху деформуватися, втрачаючи здатність до герметичності.

Головним сигналом для заміни амортизатора можна вважати втрату герметичності штока сальника, що відбувається через поломки пильовика, в який починає потрапляти бруд і пил. Часто деформація відбувається через наїзду транспорту на різні перешкоди на дорожніх покриттях або в наслідок ДТП.

Водій відразу зможе відчути, що амортизатори необхідно замінити. Машина почне втрачати маневреність, почне приносити дискомфортні відчуття при їзді по нерівностях. Машина почне присідати, а шини стиратися нерівномірно. Амортизатор покриється маслом, а на протекторі будуть помітні витерті фрагменти. Все це важливо враховувати.

САМОЕ СВЕЖЕЕ НА САЙТЕ
Новые Lada 2019 года
ОБСУЖДАЕМЫЕ ТЕМЫ